
De câțiva ani (vreo 2, așa…), mă tot gândesc cum să îmi construiesc și eu “conducta” mea. Și din aproape în aproape, am aflat că există Lyoness.
În puține cuvinte, Lyoness este un grup MARE de oameni organizat sub același nume, grup ale cărui interese sunt cumpărăturile, de orice fel, de la orice comerciant. Cum cumpărături facem cu toții, oricine este deja calificat, din clipa în care a făcut primele lui cumpărături, pentru prima oară în viață, să aparțină acestui grup de cumpărători – înscrierea și menținerea în grup sunt gratuite, nu există taxe de înscriere sau periodice, nu semnezi nimic ce să îți impună vreun debit. (Totuși, din motive legale, Lyoness nu înscrie în sistem persoane care nu au vârsta de 14 ani împliniți, iar până la vârsta majoratului, înscrierea în grupul de clienți fideli
Lyoness se realizează doar cu acordul prinților/tutorilor persoanei în cauză.)
Iată cum se descrie Lyoness, chiar pe site-ul propriu:
“Lyoness este o societate de cumpărători independentă, care cuprinde mai multe țări și branșe, interconectată printr-un Cashback Card unic în întreaga lume și prin care clienții Lyoness beneficiază de avantajul: bani înapoi la fiecare cumpărătură.
Fiecare cumpărătură cu Lyoness făcută la un partener comercial Lyoness aduce bani înapoi în contul dvs.”
Frumos, nu?
Cam cum funcționează:
La ora la care scriu acest articol, în România sunt peste 270.000 (mai exact 272.861) membrii. Cu sprijinul acestui număr, Lyoness România abordează comercianții din România, cărora le propune un parteneriat:
- Tu comerciantule, pentru ca eu să îi informez pe toți membrii grupului meu de cumpărători, sute de mii, că la tine se face un discount de la prețul “de raft” pentru orice membru Lyoness, despre ce discount vorbim? Ce discount faci tu pentru ca peste 270 000 de oameni, concentrați în principalele orașe ale țării, dar nu numai, să afle instantaneu că la tine prețurile sunt speciale pentru ei?
Pertinent până aici? Realizabil? Eu zic că da.
Credeți că vor fi comercianții interesați să acorde discounturi pentru membrii societății Lyoness? Păi, hai să vedem: Vodafone (nr 1 mondial), OMV (nr 1 în Europa Centrală și de Est), Carrefour (nr 2 mondial) ,
WallMart (nr 1 mondial), Skype, iTunes, Burger King, Praktiker, Kika, Shell, Hervis, Levi’s, Lidl, Marks & Spencer, Ibis, buy.com și alte nume mari ale lumii își măresc profitul și cifra de afaceri de la o lună la alta, în niciun caz nu se poate spune despre ei că sunt în pragul falimentului. Și totuși, la ora la care vorbim, ei sunt acum în parteneriat cu societatea Lyoness. Oare de ce?

Vă mai spun doar că am studiat în amănunt ce înseamnă Lyoness. ÎN AMĂNUNT! Pot spune că am ajuns să cunosc programul Lyoness, în doar 4 săptămâni, mai bine decât mulți alții mult mai vechi. Și asta pentru că, și la recomandarea unui prieten, înainte de orice altceva m-am educat. Am citit tot ce se putea citi despre Lyoness. Am participat la toate prezentările din orașul meu, și de pe o rază de aproximativ 300 KM. Materialele primite la fiecare prezentare sunt deja mototolite din cauza “frecușului” de care au avut parte. Nenumărate ciorne, nenumărate “post-it”-uri au ajuns maculatură, din cauza freneziei cu care îmi notez tot, pentru o mai bună fixare, și pentru a avea informația la îndemână, într-o arhivă (nu vă gândiți că ciornele, maculatura vor fi aruncate…
).

Concluziile mele:
1. Afacerea Lyoness chiar funcționează, motiv pentru care o privesc ca pe o afacere, și nu vreau să lucrez cu altcineva decât cu cei care sunt capabili să o privească exact așa cum este, ca pe o afacere.
2. Spuneam că nu vreau să lucrez cu alții… decât cu cei… – nu îți trebuie prea multă intuiție ca să îți dai seama că în mintea mea, Lyoness este o afacere care presupune o muncă în echipă, deci dacă crezi că poți face parte dintr-o echipă, făcând afacerea Lyoness, poți să îmi lași mai jos 2-3 rânduri și îți voi arăta în ce echipă ai șansa să te integrezi. Dacă echipa te place, și dacă tu placi echipa… s-ar putea pune de o “căsnicie” cu beneficii.

3. Echipa înseamnă ECHIPĂ: sistemul Lyoness nu încurajează “canibalizarea” celor înscriși, de către cei care i-au înscris. Nu faci echipă cu cineva ca acel cineva să profite de tine, și scopul tău să fie să îți formezi și tu o echipă, de care să profiți la rândul tău. MI SE PARE CEL MAI IMPORTANT LUCRU. Nu e ca la alții (nu au rost numele), unde TOT ce te interesează este să ai cât mai mulți înscriși de tine. Sub tine… NICIDECUM.
4. Sistemul Lyoness este gândit și echilibrat în așa fel încât, oricât de mică ți-ar fi contribuția, primești recompensa pentru contribuția ta. Nu contează cine te-a înscris, și când. Dacă te-ai înscris în societatea Lyoness, deja ai parte de beneficii. Mici, ce-i drept. Nu te vei îmbogății doar pentru că te înscrii. Dar pentru simplul motiv că te-ai înscris (iar înscrierea e gratuită), vei începe să primești bani înapoi, numerar în contul tău bancar existent – de salariu, să zicem – din toate cumpărăturile pe care le faci tu de la comercianții parteneri Lyoness. Pentru că acei bani îi primești de drept, nu uita că Lyoness negociază în numele tău și al celorlalți membrii discounturi de preț din partea comercianților. O parte dintre acești bani vor fi cei pe care tu îi primești. Întrebarea “de unde are Lyoness acești bani” e o întrebare cu răspuns cunoscut de aici înainte.
5. Ca să poți face afacerea Lyoness, trebuie să meriți. Atât afacerea trebuie să te merite pe tine, cât și tu trebuie să meriți afacerea. Și n-o meriți dacă tot ce te interesează despre ea, sunt bârfele, prejudecățile, și dacă o privești “din avion”.
Poate cea mai importantă concluzie pe care am îndrăznit să o trag, și care, cumva, le conține și derivă din toate celelalte de mai sus, este că pentru acest tip de afacere, echilibrat, echitabil, în echipă și cu acoperire modială, trebuie să fii inteligent și erudit. Nu geniu, dar inteligent măcar pe la medie. Nu o somitate, dar în niciun caz ignorant. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar așa cum spuneam, și cum spunea și prietenul meu în cartea sa, educația este cheia succesului. Informează-te, documentează-te temeinic, apoi meditează temeinic la ceea ce ai aflat, trece-ți totul prin filtrul gândirii, după care ia o decizie. Abia atunci poți spune că, indiferent ce decizie ai luat, pentru tine este decizia perfectă.

P. S. Rândurile de mai sus reprezintă în întregime părerile mele proprii. Lyoness nu are cunoștință de cele scrise de mine aici, iar cele scrise nu pot ține loc de studierea în amănunt a sistemului Lyoness.
preluare de pe sursa: http://ciprian.hutiu.ro/blog/2011/06/afacerea-lyoness/
PS – CAUTAM COLABORATORI IN ROMANIA SAU IN STRAINATATE, care sa dezvolte reteaua LYONESS in favoarea lor si a prietenilor lor.
Cetatenii romani cu domiciliul in Romania, dar si in strainatate (USA, UE, America Centrala sau de Sud, Asia, Africa Australia sau Oceania), care vor sa obtina gratuit cardul CASH BACK de la comunitatea de cumparatori Lyoness, sau care doresc informatii suplimentare despre avantajele banesti ale cumparaturilor sau ale parteneria-tului de afaceri (bussines partner) in sistemul Lyoness, pot timite mesaj in acest sens la adresele de email: office_about.lyoness@yahoo.com ori despre.lyoness@yahoo.com si vor primi informatiile si indrumarile necesare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu